Ultima oră

Grecia cedează în faţa creditorilor

Marţi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut o ofertă de acord de ultim moment autorităţilor de la Atena, în care premierul elen Alexis Tsipras ar fi trebuit să accepte în scris condiţiile propuse duminică de creditori şi să susţină votul în favoarea programului de reforme la referendumul de pe 5 iulie.

Oferta publicată duminică de creditori include propunerea Greciei ca taxa pe valoare adăugată pentru hoteluri să fie de 13% şi nu de 23% aşa cum solicitau anterior instituţiile europene.

Reamintim că Grecia a devenit prima ţară din zona euro care intră în incapacitate de plată. Guvernul de la Atena avea timp până la ora 1 pentru a plăti rata de 1,5 miliarde de euro, iar acest lucru nu s-a întâmplat, deşi s-a negociat până în ultimul moment. Grecia stabileşte un record negativ: este prima ţară dezvoltată care ajunge în situaţia de default. Suma este cea mai mare datorie neonorată din istoria Fondului Monetar Internaţional. În ultimul moment, Guvernul de la Atena a venit cu o nouă propunere pentru creditori.
 
Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *