Actualitate

Grecia: Scăderea veniturilor din turism a extins deficitul de cont curent

Ca rezultat, deficitul de cont curent a ajuns în martie la 1,32 miliarde de euro, de la 772 de milioane de euro în perioada similară din 2016.

Valoarea totală a exporturilor de bunuri și servicii a crescut cu 23,2%, dar importurile au crescut și mai mult, arată datele publicate de Banca Centrală a Greciei.

Conform termenilor celui de-al treilea acord de asistență convenit de Grecia cu creditorii internaționali, în valoare de 86 de miliarde de euro, autoritățile de la Atena trebuie să înregistreze în 2018 un surplus bugetar primar, care exclude costurile cu serviciul datoriei, de 3,5% din PIB. Acest nivel va trebui menținut pe termen mediu.

În 2016, deficitul de cont curent al Greciei s-a situat la 1,1 miliarde de euro, față de un excedent de 206 milioane de euro în 2015, în timp ce veniturile din turism au scăzut anul trecut cu 6,5%, la 13,207 miliarde de euro, chiar dacă numărul turiștilor a crescut cu 7,5%.

Grecia a încheiat anul 2016 cu o cifră record de 28,071 milioane turiști străini, cu 7,5% mai mulți față de anul anterior, când au fost 26,114 milioane de vizitatori străini.

Grecia se bazează pe monumentele istorice și plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB, cu 20% din populație angajată.

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *