Actualitate

Greşeli de nutriţie. Ce nu fac bine persoanele care mănâncă seară

Pentru mulţi masă de seară este un adevărat festin, iar acest obicei este dăunător pentru organism. Cel puţin asta susţine antrenorul de fitness Florin Neby.

„Este periculos pentru organism să mâncăm mult la o masă, mai ales seară, când funcţiile sunt mult mai lente decât în restul zilei”, a declarat antrenorul pentru ziarul Gândul. Masă de seară este extrem de importantă, însă nu trebuie să fie mai bogată decât prânzul sau micul dejun, spun şi experţii spanioli pentru site-ul vix.com.

„E important că la masă de seară să mâncăm echilibrat, mai ales dacă dorim să evităm îngrăşarea. Corpul funcţionează mai lent, fapt pentru care trebuie să evităm un consum ridicat de calorii. Seară trebuie să evităm grăsimile, dar şi alimentele bogate în carbohidraţi”, susţin nutriţioniştii spanioli, conform vix.com.

Şi, totuşi, ce alimente sunt permise seară?

Nutriţioniştii susţin că fructele de mare, supă, salată şi lactatele sunt variantele ideale pentru masă de seară. Aceste alimente nu îngraşă şi sunt benefice pentru digestie.

Mai mult, specialiştii în nutriţie susţin că pentru a evita starea de balonare trebuie evitate anumite combinaţii alimentare. Fructele combinate cu lactate şi carnea consumată cu pâine duc de cele mai multe ori la indigestie. Trebuie evitat şi consumul de produse care conţin gluten cu cele bogate în lactoză. Acestea cresc senzaţia de balonare, mai scrie site-ul vix.com.

Aşadar, atât experţii români cât şi cei străini spun că este în regulă să mâncăm seară, însă trebuie să fim atenţi la produsele bogate în zahăr şi grăsimi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *