Astăzi 15 Decembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:52
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 10:21

Guvernul Cehiei va oferi 40 mii euro pentru dezvoltarea afacerilor în nordul R. Moldova

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Guvernul Cehiei va oferi circa 40 mii de euro grant pentru proiecte de dezvoltare a afacerilor. Concursul de granturi se va desfășura în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei” și vor fi eligibili întreprinderile mici și mijlocii. Detaliile despre condițiile de eligibilitate și perioada de implementare au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe, desfășurate la Bălți, informează Provincial.md.

Evenimentul care a reunit circa 50 de reprezentanți ai autorităților publice locale, ai mediului academic și antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord a fost organizat de People in Need Moldova în parteneriat cu ADR Nord şi Asociaţia obştească „Pro Cooperare Regională”.

La conferință a participat și Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros, care a vorbit despre eforturile Guvernului de a susține antreprenorii, subliniind rolul și importanța sectorului în economia țării.„În Strategia Națională de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 sunt definitivate obiective și acțiuni concrete ce vor asigura dezvoltare durabilă a regiunilor. În acest sens, au fost elaborate și Programe regionale sectoriale în domeniul dezvoltării economice și identificat un portofoliu de proiecte de dezvoltare economică a regiunilor. Grantul oferit de Guvernul Cehiei sprijină acțiunile prevăzute în Strategie și Programul regional, suntem recunoscători pentru suport partenerilor. Ne dorim ca proiecte similare să fie implementate și în alte regiuni ale țării”, a precizat Secretar de Stat, Dorin Andros.

În cadrul evenimentului, directorul de țară People in Need Moldova, Mario Straka, i-a informat pe participanți despre posibilitatea de a beneficia de sursele grantului.

„Pentru a fi eligibili, solicitanții de grant trebuie să reprezinte o întreprindere mică sau mijlocie înregistrată în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova
cu cel puţin un an în urmă şi cu un raport financiar prezentat, fără datorii la stat. Banii vor fi acordaţi prioritar pentru procurarea echipamentelor şi maşinilor, marketingul şi promovarea companiei, instruirea tehnică a personalului, îmbunătăţirea calităţii logistice şi implementarea inovaţiilor”, a specificat directorul de țară People in Need Moldova, Mario Straka.

Totodată, Mario Straka a precizat că suma totală grantului constituie circa 40 mii de euro, ce va fi distribuită în proiecte pilot în valoare de la două la cinci mii de euro, iar termenul final pentru depunerea cererilor este 15 decembrie 2017. Data estimată pentru evaluarea rezultatelor fiind 22 decembrie 2017.

Menționăm, People in Need este un ONG din Cehia ce oferă suport și asistență pentru dezvoltare și ajutor umanitar în peste 20 de state ale lumii. Din anul 2000, organizația a implementat în Republica Moldova mai multe programe de interes social, iar din 2003 este prezentă şi în raioanele din stânga Nistrului. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

Facebook-ul se transformă într-o casă de nebuni: opriți-vă!

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md