Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 10:51
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 6 Septembrie 2017, ora 09:05

Guvernul dezvoltă și susține infrastructura din Găgăuzia

Marime Font

Prim-ministrul Pavel Filip a participat ieri, împreună cu Başcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, la inaugurarea drumului Avdarma – Ferapontievca din regiune.

Premierul i-a felicitat cu acest prilej pe localnici, exprimând recunoştinţă tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului, obiectiv stabilit şi în Planul de acţiuni privind dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia pentru perioada 2016 -2019.

În context, şeful Executivului a menţionat că acest progres al zonei poate servi drept exemplu pentru alte localităţi. „Tot ce facem noi se măsoară doar în modul cum vă simţiţi dumneavoastră. Atunci când oamenii vor trăi în bunăstare, vom şti că Guvernul şi-a realizat toate obiectivele propuse", a declarat Pavel Filip.Lucrările de construcție pe tronsonul de drum cu o lungime de 5,2 km, construit după tehnologii moderne, au demarat în noiembrie 2016. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 30 de milioane de lei, mijloacele financiare fiind alocate din Fondul rutier al Republicii Moldova și Fondul național de dezvoltare regională.

Un alt obiectiv vizitat de Prim-ministru este Spitalul raional Comrat, al cărui bloc chirurgical a fost dat în exploatare în luna mai curent. Premierul a discutat cu medicii şi pacienţii şi a remarcat condițiile moderne de muncă şi tratament în secţiile recent renovate.

Totodată, Pavel Filip a mers şi la şantierul de construcţii al noului spital din regiune, proiect finanţat de Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare. În context, şeful Executivului a exprimat interesul țării noastre pentru preluarea în continuare a bunelor practici și experienței Turciei, menţionând că renovarea instituţiilor medicale corespunde dezideratului strategic al Guvernului, care și-a propus să lanseze reforme esențiale în domeniul sănătății. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul