Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la 21 Noiembrie 2017
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 3 Mai 2016, ora 11:28

Hora Quest - un proiect inedit destinat tinerilor

Marime Font

Vara asta, în perioada 15 mai-15 septembrie, se va desfășura un proiect inedit destinat tinerilor – HoraQuest.

Mișcarea civică „Tinerii Moldovei” organizează cea mai importantă acțiune a verii 2016, Hora Quest, o competiție-maraton plină de distracții, încercări și descoperiri.
HoraQuest are drept scop informarea populației cu privire la beneficiile apropierii Republicii Moldova cu România. Împreună cu noi vei avea ocazia să redescoperi satul românesc, călătorind prin peste 900 dintre localitățile Republicii Moldova, vei cunoaște oameni noi, simpli, de la țară, le vei afla durerile și problemele. Împreună vom încerca să-i ajutăm. Le vom vorbi oamenilor despre identitatea noastră națională, despre limbă, despre istorie, le vom spune, cu glas tare, că Unirea e unica soluție pentru a ieși din criza în care ne-am prăbușit.
Republica Moldova este o palmă de pământ pentru care, de-a lungul istoriei, s-au luptat multe „guri flămânde”. În 1991, când am obținut ,,Independența”, credeam că o să trăim bine și frumos, că vom avea parte de un viitor luminos și ne vom bucura de acesta, însă am greșit amarnic. De atunci au trecut 25 de ani, care s-au dovedit a fi plini de griji, nevoi și probleme, 25 de ani în care noi nu ne-am ridicat în picioare, 25 de ani după care încă stăm în genunchi. „ Suntem, în continuare, la marginea prăpastiei, într-un stat captiv, captivi și noi. Această pseudo-republică nu are viitor. Unica salvare este Unirea, căci Unirea înseamnă revenirea la normalitate. Acest adevăr trebuie înțeles de către fiecare dintre noi.
Cetățenii trebuie să știe adevărul, trebuie să știe că prin Unire vom avea salarii și pensii mai mari, vom merge pe drumuri mai bune, vom avea acces la studii europene, vom beneficia de o justiție independentă, nu una condusa de oligarhi, ne vom scălda în mare, vom vedea munții înalți, fără a trece hotarul nedrept, dar, cel mai important, e că vom trăi împreună, toată suflarea românească într-o singură țară – România, contribuind astfel la păstrarea limbii, istoriei și a culturii naționale. O țară mai mare este o țară mai puternică. Vara aceasta vom transmite mesajul salvator, vom promova adevăratele valori ale neamului nostru, astfel vom aduce Unirea mai aproape.

tinerii.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul