Bună Dimineața

Ieftinirea medicamentelor sabotată de farmacii

Însă promisiunile și realitatea pe care o trăiesc zi de zi oamenii se află la doi poli diferiți. La începutul anului, s-a anunțat cu mare fast, că prețul medicamentelor va scădea. Mamele cu copii, pensionarii și cei bolnavi s-au bucurat. Conform unei noi prevederi în legislație, prețul medicamentelor către consumatorul final trebuia să scadă, de la 1 aprilie 2016, în mediu cu 17 la sută. Promis și făcut anapoda. 

Nu știu dacă cineva dintre inițiatorii aceste prevederi a verificat dacă într-adevăr s-au produs acele schimbări. Eu, ca simplu cetățean am trăit experiența inversă. În luna mai, am trecut pe la farmacie să iau medicamente pentru prăinții mei. Surpriza a fost să plătesc pentru medicament cu zece lei mai mult, decât acum trei luni. Șmecheria constă în faptul că, în urma ieftinirii medicamentelor, farmaciile și-au retras cardurile de reduceri pe motiv că nu au profit. Chiar farmacista mi-a confirmat că leacurile într-adevăr s-au ieftinit și cardurile nu mai sunt acceptate pentru medicamente.

Nu știu cine face jocul, fie autoritățile, fie rețelele farmaceutice, însă oamenii au fost din nou prostiți cu „stabilizarea situației din țară” și sunt nevoiți să plătească mai mult în urma reformelor.

Așteptăm noi ieftiniri, mai ales cele de la pâine și lactate că tot suntem în anul alegerilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *