Politică

Igor Boţan: Unii miniştri nu ştiu despre ce se discută la negocierile de creare a coaliţiei de guvernare

Declaraţia a fost făcută de către directorul Executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boţan, în cadrul dezbaterii publice „Societatea şi clasa politică însuşesc nesatisfăcător caracterul public al negocierilor pentru crearea coaliţiei guvernamentale: motive, pericole, soluţii”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit lui Igor Boțan, politicienii nu comunică societății ce se discută în cadrul negocierilor, deoarece „probabil ei nu trăiesc din salariile de la stat, care se creează din impozite, ci din scheme”.

„Ei ne datorează nouă, cel puțin, o comunicare normală, pentru că trăiesc din resursele financiare pe care cetățenii le achită ca și impozite”, afirmă Igor Boțan. Expertul consideră că „noi trebuie să avem o atitudine față de ei (politicieni) pozitivă”. „Să-i considerăm drept oameni cu bun simț. Și dacă ei sunt oameni cu bun simț și nu comunică cu noi, înseamnă că ei nu trăiesc din impozitele noastre. Și dacă nu trăiesc din impozitele noastre, atunci trăiesc din scheme… și nu ne sunt datori cu nimic”, declară directorul ADEPT.

Dezbaterea publică „Societatea şi clasa politică însuşesc nesatisfăcător caracterul public al negocierilor pentru crearea coaliţiei guvernamentale: motive, pericole, soluţii” a fost organizată de Radio Moldova în colaborare cu Agenția IPN.

Mai multe detalii aflați din edițiile informative de la Radio Moldova.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *