Actualitate

Igor Dodon, obligat să achite 1930 de lei unui fost coleg de partid

La data de 03 iulie 2013 Igor Dodon s-a adresat cu cerere de chemare în judecată împotriva lui Valentin Crîlov şi Veronica Abramciuc cu privire la apărarea onoarei, demnității şi reputației profesionale, scrie Deschide. În motivarea acțiunii Dodon a invocat că Abramciuc și Crîlov au făcut declarații defăimătoare, „fără substrat factologic”, pentru mai multe surse mass-media în care l-au nimit pe liderul socialiștilor „atacator raider”, „uzurpatorul puterii în partid” și „promotor al valorilor antidemocratice”.

La 16 iunie 2015 Judecătoria Rîșcani a respins acțiunea înaintată de Dodon împotriva lui Crîlov, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale. Liderul PSRM a contestat hotărârea instanței la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, însă în ambele cazuri magistrații au menținut decizia primei instanțe.

Tot în acea perioadă, prin hotărârea suplimentară emisă de Judecătoria Rîşcani din 22 septembrie 2016, s-a admis cererea lui Valentin Crîlov şi s-a dispus încasarea de la Igor Dodon, a cheltuielilor de judecare a pricinii în sumă de 1930,60 lei. Nefiind de acord cu decizia menționată, Dodon a depus o cerere la CA, solicitând casarea deciziei primei instanțe, însă magistrații au respins cererea.

În acest sens șeful statului s-a adresat la Curtea Supremă de Justiție care a considerat recursul avocaților lui Dodon drept una inadmisibilă. Magistrații au constatat că cererea de recurs a avocaților nu se încadrează în temeiurile prevăzute de legislație (art. 432 alin. (2), (3), (4) CPC RM – n.r.), și asta din motivul că avocații „nu au invocat niciun temei care ar indica la ilegalitatea actelor judecătoreşti contestate, ci au formulat critici ce se axează asupra fondului cauzei”.

În acest sens, Igor Dodon va fi obligat să achite suma solicitată de Valentin Crîlov.
Hotărârea Curții Supreme de Justiție este irevocabilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *