Ultima oră

Ilian Caşu: În Primărie nu trebuie să existe loc pentru corupţie şi geopolitică

Potrivit lui Caşu, Primăria Chişinău se confruntă cu mai multe probleme grave cum ar fi insalubritatea , gunoiştile, lipsa parcărilor, însă cel mai grav este faptul că cetăţenii nu sunt protejaţi de corupţia şi fărădelegile angajaţilor din primărie.

În acelaşi timp, Caşu consideră că există mijloace suficiente pentru ca problemele de infrastructură din Chişinău să fie soluţionate. „Rapoartele Curţii de Conturi arată că în municipiul Chişinău resursele financiare nu sunt gestionate eficient. Dacă ar fi gestionate eficient, aceste fonduri ar fi suficiente pentru acoperirea cheltuielilor. Totodată, mai există perspectiva investiţiilor străine. Dacă investitorii străini se vor convinge că administraţia locală nu este una coruptă, atunci vor investi în infrastructura Chişinăului”, a declarat Caşu.

Întrebat dacă este pro-european sau pro-rus, Caşu a evitat să dea un răspuns concret, precizând de mai multe ori că este pentru consolidarea statalităţii Republicii Moldova. „Am locuit mult timp peste hotare, cunosc bine şi apreciez valorile europene cum ar fi democraţia, libertatea de exprimare, drepturile omului. Din păcate, politicienii de la guvernare au compromis noţiunea de pro-european. Dacă voi spune că sunt pro-european, oamenii pot să nu înţeleagă corect. Sunt pentru statul Republica Moldova. Cred că în Primărie nu trebuie să existe loc pentru geopolitică”, a spus Caşu.

În cadrul aceleaşi emisiuni Ilian Caşu a infirmat zvonurile că ar putea să se retragă din cursa electorală în favoarea candidatului PSRM, Zinaida Greceanîi.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *