Actualitate

Imaginea VIRALĂ cu ursul polar care MOARE DE FOAME, o mare MINCIUNĂ! Ce se ascunde în spatele poveştii

Imaginile cu un urs polar ce moare de foame ar putea avea o altă explicaţie decât cea legată de încălzirea globală.

Paul Nicklen, fotograf şi biolog din Canada, a relatat pentru National Geographic cum a găsit pe Insula Baffin un urs polar pe moarte din cauza înfometării, informează Ştirile ProTv. Potrivit spuselor fotografului, ursul era foarte slăbit şi încerca, prin eforturi disperate, să găsească ceva de mâncare în cutiile de gunoi folosite de pescarii eschimoşi, după ce rămăsese fără pradă din cauza încălzirii climei. Focile, principala sa sursă de hrană se adună pe gheţuri, însă gheţurile s-au topit din cauza creşterii temperaturilor.

Imaginile surprinse de Nicklen au devenit imediat virale şi au început să stârnească numeroase controverse. Fotograful spunea că a văzut mii de urşi în viaţa lui, dar niciodată unul atât de slăbit. „Stăteam şi plângeam, filmam în timp ce ne curgeau lacrimile pe obraji.”, a declarat Paul Nicklen.

Biologii susţin altceva

Contactaţi de ziarul „Canadian Post”, mai mulţi biologi au avut o altă versiune a poveştii ursului. „Ursul nu suferă de foame din cauza topirii gheţurilor” a explicat biologul Jeff Higdon. „Pe insula Baffin nu e gheaţă vara” , a mai completat acesta. Autorul imaginilor a omis să precizeze că acestea sunt din luna august, când e normal să nu fie gheaţă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *