Politică

Implicaţiile Brexit pentru România, discutate de preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş la Cotroceni

”În urma discuţiilor detaliate despre implicaţiile pe care Brexit le are pentru România, s-a agreat desemnarea, în scurt timp, a unui responsabil la nivel guvernamental, care să gestioneze această problematică, persoană care va coordona o echipă de experţi special desemnată în acest scop”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Persoana desemnată va avea ca misiune centralizarea şi prelucrarea analizelor şi evaluărilor făcute la nivel sectorial privind Brexitul şi va elabora propuneri de linii directoare în desfăşurarea negocierilor ce vor fi purtate între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

”De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost discutate şi elemente privind viziunea României referitoare la procesul de reformare a Uniunii Europene, în contextul Brexit. S-a convenit că, având în vedere opţiunea fundamentală a României de sprijin pentru continuarea integrării europene, autorităţile române să fie pregătite să prezinte propuneri în cadrul procesului de reflecţie care se desfăşoară în prezent la nivel european”, mai arată sursa citată de News.ro. 

sursa: News.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *