Ultima oră

În campania de plantare de primăvară au fost create păduri pe o suprafaţă de 350 ha

Întreprinderile subordonate instituţiei au creat în acest sezon culturi silvice pe o suprafaţă de aproape 350 de hectare, iar cele mai mari terenuri au fost împădurite la Soroca, Cahul şi Comrat, informează MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei, pe lîngă lucrările de plantare în fondul forestier, cu circa o sută de hectare au fost extinse şi pepinierele din ţară. Ţinînd cont de solicitări, au fost create preponderent semănături de specii de salcîm, glădiţă, ulm, tei, paltin şi jugastru.

Totodată, în conformitate cu un plan naţional de extindere a suprafeţelor forestiere pentru anii 2014-2018, în primăvara curentă au fost reabilitate 1250 de hectare de terenuri degradate. Cel mai mare volum de lucrări a fost îndeplinit la întreprinderile silvice din Glodeni şi Ungheni.

“Plantarea de primăvară a finalizat, iar pînă la campania din toamnă entităţile silvice subordonate vor desfăşura lucrări de reevaluare a masei lemnoase, destinată exploatării în anul 2017. Acest proces va fi strict monitorizat, păstrîndu-se echilibrul dintre tăieri şi plantare”, au afirmat specialişti de la “Moldsilva”.

Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa, doar 12 la sută din teritoriu este acoperit de păduri. Aproximativ patru mii de hectare de pădure sînt tăiate anual din suprafaţa împădurită a țării, parţial prin defrişări ilegale.

Potrivit Biroului Național de Statistică, defrișările de pădure au crescut de la o suprafață de 2661 hectare în anul 2008 la 3572 hectare în 2014. Pădurile ocupă o suprafață de peste 290 mii de hectare. 

Sursa: Moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *