Culinar.md

Inediţii cartofi prăjiţi franţuzeşti, metoda Patricia Wells

Secretul stă în felul în care sunt prăjiţi cartofii, anume unul care imită fierberea acestora, şi nicidecum clasica variantă de a adăuga cartofii când uleiul s-a încins, notează epicurious.com

Ce trebuie să faci mai exact? Taie cartofii pentru prăjit, trece-i prin câteva jeturi de apă, ţine-i apoi cinci minute într-un vas cu apă, clăteşte-i, apoi repetă operaţiunea şi mai lasa-i câteva minute în apă. Scurge-i şi usucă-i într-un prospop, pentru a îndepărta amidonul în exces, apoi pune-i într-o cratiţă înaltă. Acoperă-i generos cu ulei şi dă focul mare. Nu trebuie să pui capac peste oală. Când uleiul începe să fiarbă, cam după nouă minute, cartofii încep să devină cremoşi, moi în interior. Trebuie să-i mai prăjeşti încă 15 minute – 20 de minute pentru o textură crocană şi o culoare aurie la exterior. Amestecă-i doar cu o lingură metalică, la 4 minute. Spre final, acordă-le mare atenţie amestecând mai des, dar uşor.

Trei sfaturi importante de care să ţii cont:

1. Foloseşte cartofi cu coajă maronie şi miez galben (cum sunt cei din soiul Russets)

2. Nu găti într-o cratiţă din aluminiu, ci într-una de fontă, pentru că prima nu va păstra îndeajuns căldura uleiului.

3. Asezonează cu sare atunci când pui cartofii în farfurie.

Patricia Wells este o cunoscută autoare de cărţi de bucate şi profesoară. Îşi împarte timpul între Paris şi Provence. Cartea ei, "Patricia Wells at Home in Provence" (1996) a obţinut premiul James Beard – Best International Cookbook.

Wells este singura persoană din America şi singura femeie angajată critic de restaurante pentru o uriaşă publicaţie franţuzească, L’Express, între 1988–1991. A făcut, de asemenea, critică de restaurant pentru International Herald Tribune, din 1980 şi până în 2007. 

gustarte.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *