Culinar.md

Rețetă – Îngheţată de ciocolată cu sos de cireşe

Este un desert simplu, răcoritor şi foarte gustos, care îmbină aromă intensă a ciocolatei cu gustul uşor acrişor al cireşelor. Este îngheţată ideală pentru iubitorii de ciocolată! Uite care sunt ingredientele necesare pentru a o prepară!

Ingrediente necesare:
– 400 ml de smântână pentru frişcă
– 150 ml de lapte condensat îndulcit
– 4 linguri de zahăr
– 50 de grame de cacao
– 2 linguriţe de amidon de porumb
– 50 ml de lapte rece
– o ciocolată cu cel puţin 60% cacao
– 2 linguriţe de amidon de porumb
– 200 grame de cireşe
– 100 ml de apă
– 2 linguri de zahăr
– sucul de la jumătate de lămâie
Mod de preparare:

Într-o cratiţă curată se pun smântână pentru frişcă, laptele condensat şi zahărul, la foc mic. Cacaoa se amestecă cu laptele rece şi amidonul de porumb şi se toarnă peste amestecul din cratiţă când acesta a început să fiarbă. Se omogenizează totul foarte bine şi se fierbe la foc mic până când amestecul se îngroaşă.

Când compoziţia este destul de groasă se ia cratiţă de pe foc şi se adaugă ciocolată, ruptă în bucăţele mici. Se amestecă energic până la încorporarea completă a acesteia. Se lasă totul la răcit şi apoi se pune într-o cutie curată şi se da la congelator. Această compoziţie este ideală şi pentru maşină de îngheţată.

Sosul se prepară în modul următor: Se spală cireşele, se scot sâmburii şi se pun într-o cratiţă împreună cu zahărul, apă şi sucul de lămâie. Se aşează cratiţă la foc mic şi se lasă până ce apă scade şi se formează un sos gros. Acesta se toarnă peste îngheţată, când această este gata.

Serveşte-le celor dragi îngheţată de ciocolată cu sos de cireşe chiar astăzi! Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *