Astăzi 24 Noiembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:28
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 16 Mai 2017, ora 15:37

Instruire cu privire la Programul Transnațional Dunărea 2014-2020

Marime Font

Peste 80 de reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai agențiilor de dezvoltare regională şi ai societății civile au participat la atelierul de lucru privind lansarea celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. În cadrul instruirii, participanții au fost informați despre obiectivele Programului, despre regulile de eligibilitate şi rezultatele primului apel de propuneri de proiecte. Evenimentul a fost organizat marți, 16 mai, de către Cancelaria de Stat, cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, transmite IPN.

La deschiderea atelierului, secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, a subliniat importanţa desfăşurării unor astfel de sesiuni de informare. „Sunt convins că evenimentul de astăzi va dezvolta noi iniţiative pentru comunitate şi, prin urmare, va spori gradul de participare a Republicii Moldova în Programele destinate Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, a declarat Valentin Guznac, citat într-un comunicat de presă remis de executiv.

Programul Transnațional Dunărea este eligibil pentru cele 14 state din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării și are ca obiectiv stimularea inovării și a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural și cultural din regiunea Dunării, îmbunătățirea conectivității și sprijinirea tranziției înspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.Pentru instituţiile din Republica Moldova, Programul oferă posibilitatea de a beneficia de circa 2,3 milioane euro şi reprezintă o oportunitate inedită de dezvoltare a parteneriatelor transnaționale în domenii de importanţă economică și socială. Propunerile de proiecte pot fi depuse până pe 6 iunie anul curent, ora 15.00, accesând link-ul: http://www.interreg-danube.eu/calls/callsfor-proposals/second-call-for-proposals/dtp-second-call-for-proposals-application-form.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md