Actualitate

Întâlnirea Ponta-Filat a fost contramandată

"Este o criză legată de procurorul general, iar premierul Filat trebuie să fie prezent în Parlament, astfel că întrevederea pe care urma să o aibă cu premierul Ponta a fost contramandată", au arătat sursele.

Întrevederea dintre cei doi premieri ar fi urmat să aibă loc, joi, la Iaşi, unde premierul Victor Ponta va asista la ceremoniile organizate pentru sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În urmă cu zece zile, procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, s-a autosuspendat din funcţie, în urma acuzaţiilor potrivit cărora ar fi împuşcat mortal un tânăr la o partidă de vânătoare.

Zubco a luat decizia de a se autosuspenda luni, la cererea preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu.

Zubco a fost acuzat de crimă de activistul moldovean Sergiu Mocanu, liderul unei organizaţii care militează împotriva activităţilor mafiote. Acesta susţine că procurorul l-ar fi ucis pe tânăr la 23 decembrie în localitatea Chetriş. Procuratura a confirmat că Paciu, în vârstă de 35 de ani, a fost rănit la vânătoare şi a murit la spital, după două zile.

Zubco a respins însă aceste acuzaţii, iar Procuratura a difuzat un comunicat în care susţine că este vorba despre calomnii şi informaţii aberante, lipsite de orice fundament.

Premierul Vlad Filat a ordonat declanşarea unei anchete în acest caz, explicând că deţine date care i se par bizare.

Sursa: Mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *