Economie

Intel va prelua compania israeliană de tehnologie Mobileye pentru 15 miliarde de dolari

Potrivit publicației menționate, cele două companii ar urma să anunțe luni în mod oficial acordul de preluare, în ceea ce ar urma să fie cea mai mare achiziție a unei companii israeliene din industria de tehnologie.

Mobileye este unul din principalii furnizori de sisteme de evitare a coliziuni pentru automobile. Intel și Mobileye colaborează deja cu BMW într-un proiect de autovehicul autonom și intenționează ca, în al doilea semestru al acestui an, să înceapă să testeze o flotă de aproximativ 40 de vehicule autonome.

Înființată în 1999, Mobileye și-a făcut intrarea în 2014 la bursa New York Stock Exchange, unde capitalizarea sa bursieră actuală este de aproximativ 10,6 miliarde de dolari. Banca de investiții Goldman Sachs a investit 310 milioane de dolari în această companie în anul 2007.

Preluarea Mobileye ar putea ajuta Intel să poată concura mai bine cu rivalii Nvidia și Qualcomm. Ambii producători de chipuri au început deja să investească în sectorul vehiculelor iar Intel pare să fie nevoit să plătească o primă consistentă pentru a recupera decalajul și a avansa cu planurile sale privind vehiculele autonome.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *