Astăzi 19 Noiembrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 15:44
Partidul Liberal
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 6 August 2017, ora 18:24

Intoxicație în masă: 27 de copii au ajuns la spital

Marime Font

 27 de copii, printre care şi zece din România, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat la o tabără de odihnă din raionul Ştefan Vodă. Incidentul a avut loc în seara zilei de 4 august, iar cauzele urmează a fi identificate, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la deschide.md.
Potrivit declarațiilor preliminare, copiii au început să se simtă rău spre sfârșitul zilei. Ei au fost transportați la spitalul raional Ștefan Vodă, secția de boli infecțioase.

O lucrătoare a taberei de odihnă, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea, a declarat că analizele sunt bune, copiii se simt deja mai bine, iar mâine urmează să fie externați. Potrivit ei, cauza intoxicației ar fi fructele.

Copiii au plecat împreună cu două educatoare la bazinul din apropiere, iar acolo au fost serviți cu mai multe bucate, printre care pepene verde și galben. Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică a raionului Ștefan Vodă, dar și cei din Chișinău s-au deplasat la fața locului și au inspectat cantina, unde se alimentează copiii, pentru stabilirea cauzei exacte a intoxicației. 

TRM

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


 

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Din lac în puț

Atunci când se ivește prilejul să călătoresc, fie şi pentru câteva zile, prefer să mă rup de tot ce se întâmplă în R. Moldova. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md