Ultima oră

Întrevedere moldo-rusă la Ministerul Apărării

Şeful DGPAPA, colonelul Alexandru Harea, a exprimat, în cadrul întrevederii, îngrijorarea ministerului Apărării faţă de ultimele acţiuni desfăşurate de trupelor GOTR.

Sursa citată a specificat că Ministerul Apărării condamnă organizarea şi desfăşurarea aşa-numitelor exerciţii „antitero”, precum şi participarea reprezentanţilor GOTR la activităţile organizate de aşa-numita conducere de vârf a regimului din Transnistria.

Astfel de acţiuni contravin principiului dreptului internaţional, sunt calificate drept ilegale şi sunt inadmisibile pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce impune necesitatea retragerii necondiţionate de pe teritoriul ţării a formaţiunilor militare străine fără statut juridic determinat şi a stocurilor de muniţii ce le aparţin.

În acest context, conducerea Ministerului Apărării a solicitat informarea conducerii Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse despre activităţile inadmisibile ale GOTR şi întreprinderea măsurilor pentru a evita astfel de activități pe viitor.

De asemenea, părţile au discutat unele aspecte de colaborare între instituţiile de apărare pe subiecte de interes comun, care vor fi examinate în procesul de coordonare a planului de cooperare bilaterală.

Sursa: politics.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *