Economie

Investitorii se retrag: Rusia a refuzat Transnistriei un ajutor de 100 de milioane de dolari

Potrivit sursei, refuzul a venit după ce liderul regiunii, Evgheni Şevciuk, a plecat la Moscova cu o nouă rugăminte în privinţa unui ajutor pentru plata pensiilor şi a îndemnizaţiilor sociale.

Sursa, făcând referinţă la cineva din conducerea de vârf a regiunii, scrie că refuzul a parvenit din motiv că ruşii au obiecţii şi sunt indignaţi de faptul că Evgheni Şevciuk utilizează deseori cursele aeriene de tip charter, dar şi au făcut referinţă la situaţia economică dificilă a Rusiei din prezent.

Publicaţia mai scrie că economia regiunii transnistrene se află într-o situaţie critică, iar datoria regiunii faţă de Rusia se ridică la 5 miliarde de dolari pentru gazele utilizate. La fel, regiunea depinde de ruşi şi la capitolul energie electrică, unde Rusia deţine compania de distribuire.

În acelaşi articol, fostul ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă, actualul analist politic, Anatol Ţăranu, afirmă că investitorii ruşi au început să părăsească regiunea transnistreană, iar întreprinderile au înregistrat o rentabilitate foarte scăzută, ceea ce poate duce la schimbarea atitudinii Moscovei faţă de Tiraspol.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *