Politică

Iohannis a depus jerbă la restaurantul unde au murit doi români în atacurile teroriste din Paris

Klaus Iohannis a ajuns, duminică, la Paris, unde va participa la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. În cursul vizitei, preşedintele s-a oprit şi la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, unde a depus o jerbă "în semn de omagiu pentru victimele atacurilor sângeroase din 13 noiembrie".

"Este locul în care oameni nevinovaţi, printre care şi doi cetăţeni români, şi-au pierdut viaţa. Dincolo de durerea şi emoţia care emană din acest loc, sentimentul care domină este cel de revoltă şi speranţă totodată. Revoltă că o mână de fanatici au produs atâta suferinţă, şi speranţă că doar unindu-ne forţele vom combate terorismul şi violenţa extremistă, pentru a ne apăra valorile şi libertăţile greu câştigate", a scris Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Cel puţin 130 de persoane au fost ucise şi alte 350 rănite, într-o serie de atentate comise la 13 noiembrie în mai multe zone din Paris. Terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer în faţa arenei Stade de France din Paris, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei. Circa 85 de persoane au fost ucise numai în sala de concerte Bataclan. Printre cele 130 de victime se numără şi doi cetăţeni români, ucişi de focuri de armă într-un restaurant din Paris.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *