Politică

Iohannis promite în continuare sprijin R. Moldova: ”Vom continua să sprijinim eforturile depuse pe calea reformelor”

El a subliniat că țara noastră susține integrarea europeană sau traseul european al statelor din Balcanii de Vest, dar și al celor din cadrul Parteneriatului Estic care au semnat acorduri de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană.

"Vom continua să sprijinim eforturile depuse de Republica Moldova, Georgia și Ucraina pe calea reformelor menite a înscrie aceste state pe un traseu european. România va continua să fie cel mai puternic aliat în parcursul european al Republicii Moldova. Avem în vedere în egală măsură susținerea ca atare în interiorul UE și în dialogul cu celelalte state membre, dar și sprijinul direct și concret, în plan bilateral, al eforturilor Republicii Moldova în plan intern pentru apropierea de Uniunea Europeană, până la integrare", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu ambasadorii români acreditați în străinătate.

Președintele a susținut că preconizata revizuire a Politicii Europene de Vecinătate va putea conduce la intensificarea relațiilor Uniunii Europene cu statele din vecinătatea răsăriteană.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *