Ultima oră

Iurie Leancă: Fără combaterea corupţiei nu are sens guvernarea pro-europeană

În cadrul unei ediţii speciale, şeful cabinetului de miniştri a recunoscut că în instituţiile statului se fură mult. „Se fură şi în Guvern, şi în Parlament, şi în administraţiile teritoriale. Se fură şi există multă corupţie. Acest fenomen pune deja în pericol instituţiile statului. Am ajuns în situaţia că dacă nu vom da o lovitură puternică acestui flagel, atunci nu mai are sens nici actul unei guvernări pro-europene”, a declarant Leancă.

Iurie Leancă a mai spus că deşi Guvernul pe care l-a condus a depus eforturi în acest sens, totuşi, primii paşi făcuţi au fost foarte timizi şi lenţi. „Din aceste considerente avem nevoie de sprijinul extern. La Bruxelles chiar am discutat posibilitatea înfiinţării funcţiei de ombdusman contra corupţiei, iar în această funcţie să fie numită o persoană din afara ţării. Există experienţa altor state, care au primit ajutor extern în eradicarea corupţiei. Cel mai elocvent exemplu este cel al României, carte în cele din urmă a obţinut rezultate importante în lupta cu corupţia”, a argumentat Leancă.

Premierul în exerciţiu a mai declarat că a sosit acel moment critic când societatea nu mai poate tolera delapidările şi corupţia. „Omul vrea să ştie că este stabil, vrea să aibă încrede în justiţiei şi în guvernare, să vadă că nu se fură la cel mai înalt nivel”, a conchis Leancă.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *