Externe

Japonia: A intrat în vigoare legea care autorizează deschiderea cazinourilor

Noua normă, care a fost impulsionată de Partidul Liberal Democrat (PLD) al premierului Shinzo Abe în ciuda respingerii majoritare din partea opoziției, va permite începând de acum jocurile de noroc în cazinouri deschise în "resorturi" precum hoteluri sau spații de petrecere a timpului liber.

Detractorii legii consideră că deschiderea cazinourilor ar putea reînvia problema ludomaniei în Japonia și ar genera riscuri asupra securității publice.

După intrarea în vigoare a măsurii, guvernul japonez va extinde legislația necesară pentru implementarea normei, la fel ca și regulamentul pentru a face față problemelor relaționate cu aceste complexuri, inclusiv căi pentru evitarea dependenței de joc sau a implicării în aceste afaceri a crimei organizate.

Legislația din Japonia interzice în general pariurile și jocurile de noroc, deși sunt permise unele excepții pentru cursele de cai și anumite sporturi cu motor și pentru loteriile gestionate de administrațiile locale.

Legalizarea cazinourilor are ca obiectiv atragerea mai multor vizitatori străini și încurajarea cheltuielilor acestora în Japonia, în contextul altor măsuri pentru promovarea turismului în vederea Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020. 

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *