Afaceri

Jocuri cu tigani

Cautati niste carti de joc cu adevarat deosebite? Compania „Simpals”, specializata in grafica si web design, a creat un asemenea set de carti pe care sunt imprimate chipurile personajelor primului desen animat 3D, „?igan”, fabricat in Moldova. (Vedeti aceste carti in timpul.md/photo/4168)

Setul cartilor de joc cuprinde 54 de piese. Personajul central al desenului animat, tiganul Gojo, reprezinta cei patru asi, batranul Baro intruchipeaza pe cei patru regi, tiganca Zara, unicul personaj feminin, pe cele patru regine, iar piciul Tagar a avut onoare sa se intruchipeze in cei patru valeti. Pe langa seria de carti de la doi pana la zece, setul este completat cu doi Jokeri, care nu sunt altcineva decat un alt personaj animat, moartea cu coasa. Creatorii animatiei 3D au mai inventat inca patru carti pentru trisat. Curcanul Ilo, care este priceput in a insela la jocul de carti, are simultan patru posturi de as, rege, dama si valet.

Simpals a creat setul de carti de joc „?igan”, nu numai de dragul amuzamentului, ci si pentru a putea colecta bani, ce vor fi investiti in dezvoltarea animatiei. Desi echipa de creatie a promis ca la sfarsitul lui 2008 lucrarile asupra filmului animat vor fi finisate, acesta pana in prezent se afla in stadiu de proiect.

Cartile de joc vor fi expuse la vanzare prin intermediul unui magazin on-line, care treptat va contine mai multe suvenire legate de „?igan”. Pretul aproximat al unui set va fi echivalentul in lei a zece dolari. Creatorii promit ca banii castigati vor fi investiti in proiect, iar cei care au donat bani pana acum vor primi setul de carti drept cadou.

Animatia 3D e dificila si consumatoare de timp, dar si de bani – bugetul a si depasit 1.000.000 de lei, iar pe langa realizarea acestei premiere cinematografice in R. Moldova, scopul Companiei Simpals este de a-i stimula pe tinerii graficieni sa creeze. Deocamdata tinerii moldoveni nu sunt entuziasmati de proiect, iar firmelor moldovenesti nu li se pare profitabila ideea de a face un desen animat tridimensional. In schimb, una dintre cele mai importante case de productii animate, „Pixar”, a remarcat stradaniile creatorilor din Moldova. Daca produsul final ii va multumi pe americani, pe viitor s-ar putea vorbi despre o colaborare cu „Pixar”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *