Actualitate

Judecător din Hînceşti dat afară după ce a examinat un dosar, fără a fi prezent la şedinţă

Decizia a fost luată astăzi, 25 noiembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a condamnării acestuia de către Curtea Supremă de Justiţie pentru pronunţarea unei sentinţe contrare legii.

Procurorii au stabilit că judecătorul a semnat procesul-verbal al şedinţei de judecată, datat cu 20 martie 2012, care, de facto nu a avut loc, deoarece, în acel moment, acesta se afla la Consiliul Superior al Magistraturii. Documentul conţinea date neveridice privind prezenţa participanţilor la şedinţa de judecată, inclusiv a judecătorului şi contravenientului, ora începerii şedinţei de judecată, cât şi expunerea părţilor. La demersul Procurorului General, judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcţie.

Amintim că, pe 12 iulie 2013, Judecătoria Buiucani l-a recunoscut pe respectivul magistrat culpabil de comiterea infracţiunii „pronunţarea unei hotărâri contrare legii” din Codul penal, fiind condamnat la amendă penală în mărime de 8 mii de lei, cu privarea de dreptul de ocupa funcţii în sistemul judiciar şi organele de drept pe un termen de 5 ani. Deşi procurorii au reţinut în acţiunile magistratului elementele constitutive a două infracţiuni, inclusiv şi celei de „depăşire a atribuţiilor de serviciu” din Codul penal, Judecătoria Buiucani l-a achitat pe acest capăt de acuzare.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *