Actualitate

Juncker în plenul PE: Vrem o Europă mai bună, care nu acceptă populismul

"În urmă cu un an am spus că UE lasă mult de dorit… Acest lucru încă este valabil. Amploarea cooperării noastre este încă prea redusă", a spus Juncker în discursul său privind starea uniunii.

"Prea adesea interesele naționale sunt aduse în față. Să nu înțelegem greșit acest lucru — integrarea europeană nu trebuie să pună pe planul secund interesele statelor naționale. Europa nu poate deveni o oală în care se amestecă totul", a adăugat președintele CE.

Juncker a spus că trebuie construit mai mult. "Vrem o Europă mai bună. Europa nu merge pe calea naționalizării, dar există divergențe și adesea fragmentare unde este necesar un nou efort din partea UE și asta lasă loc pentru un populism galopant", a afirmat el.

"Nu putem accepta acest lucru pentru că populismul nu rezolvă probleme. Populismul creează probleme, trebuie să fim conștienți de acest lucru și să ne protejăm de el", a atras atenția șeful executivului comunitar.

"Nu suntem Statele Unite ale Europei. Cetățenii Europei nu mai pot fi prostiți. Trebuie să-i privim în ochi. Oamenii din Europa nu vor această invidie măruntă între diverse instituții din UE. Oamenii așteaptă de la Europa să vadă rezultate clare, rezultate care să fie implementate în timp", a declarat președintele CE.

"O Europă angajată necesită curaj, dar trebuie să vorbim în termeni angajați despre Europa și în parlamentele noastre", a atras el atenția.

El a afirmat că "șomajul continuă să fie prea mare în Europa… inechitatea socială continuă". El a mai spus că "Europa nu este suficient de socială și că acest lucru trebuie recunoscut cu claritate".

"Trebuie să dăm dovadă de flexibilitate în aplicarea acestor lucruri pentru a nu afecta creșterea. Datoria în Europa este la un nivel prea ridicat", a mai spus președintele CE.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *