Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 14:35
Abonamente

Actualitate 16 August 2017, ora 19:53

Jurnaliști bătuți și bruscați / Arhimandritul Nicolae, duhovnic-administrator la Ciuflea a sărbătorit cu LUX și FAST ziua de naștere

Marime Font

Arhimandritul Nicolae (Roșca), duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea dă o petrecere într-un local de lux din capitală cu ocazia aniversării a 50 de ani. 

„Astăzi, deși este POST, în incinta unui local de lux din parcul „Valea Trandafirilor”, preotul Fiodor Roşca, devenit, după ce a fost călugărit de către mitropolitul Vladimir, „Ieromonahul Nicolae” (foto din timpul slujbei), și-a sărbătorit ziua de naștere. El a împlinit 50 de ani.
Până vom publica imagini video de la această sărbătoare, la care paza a interzis accesul jurnaliștilor, BRUSCÂNU-I și chiar LOVINDU-I, în acest articol puteți afla detalii despre sărbătorit, a anunțat pe facebook jurnalistul Zdg, Victor Moșneag.

După ce în dimineața zilei de astăzi a fost oficiat un „serviciu divin praznical” la Mănăsirea Ciuflea cu prilejul zilei de naștere, către ora 13.00, în apropierea restaurantului Capitoles Park amplasat în parcul Valea Trandafirilor au fost parcate mai multe automobile scumpe, iar oaspeții preotului s-au îndreptat spre local, acolo unde accesul persoanelor străine este interzis și care este supravegheat de poliție și paznici.Nicolae Roșca este secretar mitropolitan, redactor-șef al publicației „Clopotnița Moldovei”, duhovnic-administrator al mănăstirii Ciuflea, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept.

Acum două zile, la 14 august, arhimandritul a avut o întrevedere cu ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

Pe site-ul Mitropoliei se precizează doar că în cadrul întrevederii au fost discutate aspecte organizatorice cu privire la „oficierea Serviciului divin praznical din data de 16 august la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron – Ciuflea, cu prilejul aniversării a 50 de ani din ziua nașterii Părintelui Arhimandrit Nicolae” și nu se spune nimic despre o petrecere organizată la un restaurant de lux din capitală cu această ocazie.

Fiodor Roșca, acesta este numele de mirean al arhimandritului Nicolae, este partener de afaceri cu Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, dar și vecin cu el.  Sursa: zdg.md

Prieten cu Dodon

TIMPUL a scris în 2011 despre legăturile lui Fiodor Roșca cu lumea politică. TIMPUL a relatat atunci că în acea perioadă întâlnirea comunistului (atunci, Dodon încă reprezenta PCRM-ul) cu slujitorii lui Dumnezeu a avut loc chiar la iniţiativa lui Fiodor Roşca. 

Conform informațiilor de pe site-ul Mitropoliei Moldovei, Fiodor Roşca este preşedintele Departamentului Mitropolitan Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne şi Organele de Drept. Pe 8 aprilie 2013, mitropolitul Vladimir a oficiat slujba prin care l-a călugărit pe partenerul şi vecinul său, Fiodor Roşca, care a primit numele de Nicolae. „ÎPS Vladimir i-a adresat un cuvânt duhovnicesc, exprimându-şi nădejdea că această lepădare de lume a slujitorului va presupune mai multă rugăciune şi grijă pentru nevoitoarele şi enoriaşii mănăstirii”, se spunea într-un comunicat al Mitropoliei.

Continuarea pe zdg.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md