CSI / Rusia

Kadîrov a povestit despre Spetsnaz-ul cecen din Siria

Un reportaj despre Spetsnaz-ul cecen a fost prezentat pe 7 februarie, în cadrul programului „Veşti Nedeli”.

„Centrul Forţele Speciale de lângă Tentoroi. În Cecenia, anume aici au fost pregătiţi luptătorii care acum operează în Siria, în spatele liniilor ISIS. E timpul să vorbim despre cei care asigura succesul pe teren al aviaţiei ruse cu riscul propriei vieţi”- spune vocea din spatele camerei.

Ramzan Kadîrov, a cărui voce se aude la un moment dat, spune că „s-a reuşit să se creeze o reţea extinsă de agenţi în sânul „Statului Islamic”.

„Au fost trimişi cei mai buni luptători din republica. Ei adună informaţii despre structura, numărul teroriştilor, stabilesc ţintele pentru bombardamente şi înregistrează rezultatele lor, „- se spune în reportaj.

Kadîrov a mai povestit că agenţii ceceni au fost trimişi sub acoperire chiar de la începutul războiului civil din Siria în taberele de pregătire a luptătorilor wahhabiti. „Instructorii de acolo sunt din ţările NATO”, – a ţinut să precizeze şeful Ceceniei.

„Din păcate, înregistrăm pierderi. Ele sunt însă pentru viitor, că să fie linişte pe teritoriul Republicii Cecene „, a declarat Kadîrov.

Mai târziu, întrebat de reporteri despre prezenţa spetsnaz-ului cecen în Siria, secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat deranjat că întrebarea trebuie adresată ministerelor de resort, scrie Interfax. Peskov a adăugat că: „Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a explicat în mod repetat, cine se află în Siria, de când şi ce face acolo”. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *