Actualitate

Kievul ar putea închide punctele de control la hotarul cu Moldova pe segmentul transnistrean

„Declarația ministrului de Externe al nerecunoscutei regiuni transnistrene, Vitali Igantiev, despre intențiile de a se adresa Moscovei pentru amplasarea reprezentanților săi la punctele de trecere pe segmentul transnistrean la frontiera cu Republica Moldova, a fost auzită și nu va rămâne fără atenția părții ucrainene. În cazul unei eventuale astfel de adresări, vom iniția o închidere totală a punctelor de control pe aceste segmente. Granița ar putea fi închisă până la restabilirea integrității teritoriale a Moldovei, în cazul apariției unor reprezentanți militari sau a altor reprezentanți ai statelor-agresoare în apropiere de hotarul cu Ucraina din partea regiunii transnistrene”, a declarat Irina Friz.

Ea a mai spus că Ucraina dispune de arsenalul necesar pentru a înlătura pericolul din direcția respectivă. „Încercările noastre de face ca regiunea transnistreană să scoată grupa operativă a trupelor rusești de pe teritoriu se pare că nu sunt înțelese la Tiraspol. Se pare că vine timpul de a recurge la o explicație politico-economică mai clară și mai dură pentru ca acest joc al conducerii să înceteze”, a mai spus Irina Friz.

Reacția vine ca urmare a declarației lui Vitali Igantiev, care spune că intenția de a deschide puncte de control comune moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean ar putea genera faza militară a conflictului din regiune. Ignatiev nu exclude faptul că Tiraspolul ar putea să se adreseze Federației Ruse pentru a asigura securitatea la punctele de trecere a frontierei.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *