CSI / Rusia

Kievul NU confirmă amenintările lui Putin

Potrivit cotidianului german Sueddeutsche Zeitung, Putin ar fi ameninţat, într-o conversaţie cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că poate trimite trupe în Polonia, România şi ţările baltice. "Nu confirmăm informaţia publicată de acest ziar", a declarat secretarul de presă al lui Poroşenko, Sviatoslav Ţeholko. Autorităţile ucrainene au o "atitudine negativă faţă de orice speculaţie care ar putea periclita eforturile tuturor părţilor de a lansa un proces de pace", a adăugat acesta.

"Dacă vreau, trupele ruse ar putea ajunge în două zile nu doar la Kiev, ci şi la Riga, Vilnius, Tallinn, Varşovia şi Bucureşti", ar fi afirmat Putin, potrivit ziarului german, care nu precizează data acestor afirmaţii.

Poroşenko l-ar fi informat despre aceste ameninţări pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în timpul vizitei efectuate de acesta la Kiev la 12 septembrie, afirmă publicaţia, care citează un document al serviciului diplomatic al UE.

Conform Sueddeutsche Zeitung, Vladimir Putin l-ar fi avertizat de asemenea pe Petro Poroşenko să nu conteze prea mult pe Uniunea Europeană, precizând că şi-ar putea utiliza influenţa pe lângă mai multe state membre pentru a obţine o "minoritate de blocaj" împotriva deciziilor defavorabile Moscovei, mi scrie Mediafax.

Comisia Europeană a refuzat joi să comenteze informaţiile din presă privind declaraţiile ameninţătoare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, precizând că nu intenţionează să-şi "ducă diplomaţia în presă" şi nici să "comenteze extrase ale unor conversaţii confidenţiale". "Ceea ce contează pentru UE este să contribuie la o pace durabilă, la prosperitate şi la stabilitatea Ucrainei", a adăugat purtătoarea de cuvânt Pia Ahrenkilde Hansen.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *