Ultima oră

Kievul susţine că a distrus convoiul de blindate care a trecut frontieră dinspre Rusia

Între timp, Moscova califică drept "război informaţional" afirmaţiile presei occidentale cu privire la prezenţa unor trupe ruseşti în Ucraina, a declarat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti. Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anunţat luni că a reţinut în estul Ucrainei zece paraşutişti militari ruşi, care erau "înarmaţi". Casă Albă a afirmat, luni seară, după ce Kievul a anunţat că a reţinut militari ruşi pe teritoriul sau, că "Incursiunile militare" ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei constituie o "escaladare semnificativă" a conflictului din această ţară.

SBU afirmă că a reţinut zece paraşutişti militari ruşi în estul Ucrainei

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anunţat luni că a reţinut în estul Ucrainei zece paraşutişti militari ruşi, care erau "înarmaţi", relatează agenţia oficială Ukrinform, în pagină electronică.

Potrivit unui comunicat al SBU, militari din cadrul Regimentului 331 din Divizia 98, situată în centrul Rusiei, au fost reţinuţi în apropiere de oraşul Zerkalnii, în regiunea Doneţk.

"Militarii ruşi aveau asupra lor acte de identitate şi arme", afirmă serviciul ucrainean.

Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, a confirmat, într-un mesaj postat pe pagină să de Facebook, că aceşti "militari" au fost reţinuţi luni.

Potrivit Ukrinform, paraşutiştii ruşi au afirmat în timpul interogatoriului că nu ştiau despre "incursiunea în Ucraina". "Doar ofiţerii ruşi au fost informaţi despre această incursiune", menţionează SBU într-un comunicat.

"Convoiul era format, în special, din vehicule blindate, 12 dintre care au fost distruse după primul atac al armatei. De asemenea, au fost distruse câteva tancuri", anunţă armata implicată în operaţiunea "antiteroristă" din estul Ucrainei.

"Vehiculele care nu au fost afectate de atacuri s-au deplasat în direcţia localităţii Telmanovo", menţionează armata, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Forţele militare ucrainene au adăugat că au reţinut în zona opt parasutusti ruşi, care în prezent sunt interogaţi.

Autorităţile ucrainene au afirmat luni că un convoi format din "zeci" de blindate şi tancuri a trecut frontieră dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, şi este implicat în lupte cu grănicerii.

"Frontieră ucraineană a fost încălcată de un convoi de zeci de tancuri şi vehicule blindate", care au intrat pe teritoriul ucrainean în apropiere de oraşul industrial Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Leonid Matiuhin.

Mariupol, un oraş cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Marii Azov, în sud-estul Ucrainei, este situat la circa 50 de kilometri de frontieră rusă şi la 110 kilometri sud de bastionul rebel Doneţk.  

hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *