Politică

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%

Reamintim că parlamentarii au adoptat cu un vot covărşitor proiectul de lege privind Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului 35/2015 ce creşte salariile medicilor cu 25%, inclusiv amendamentul unui deputat PSD care prevede creşterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%.

Amendamentul care ar duce la creşterea deficitului bugetar în 2016 cu circa 5 miliarde de lei a fost votat de 311 deputaţi din 318 prezenţi, în 11 noiembrie.

Care era textul amendamentului introdus de deputatul PSD Adrian Solomon, dar care a fost susţinut şi de liberali:

După art. 1 se introduce un articol nou:

"Art 1^1 –
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin (1), începând cu dată de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor funcţiilor de baza/salariilor funcţiei de baza/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul prevăzut în Anexă nr. 1 – Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Administraţie", Capitolul ÎI – Unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare din Anexă nr. ÎI – Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Învăţământ", Anexă nr. IV – Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Cultură", Anexă nr. V – Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Diplomaţie", Anexă nr. VI – Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Justiţie", Anexă VII – Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională" şi Anexă nr. VIII – Reglementări specifice personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi cele aflate în coordonarea primului-ministru şi cele aflate sub controlul Parlamentului la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

(2) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin (2), cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut/ solda lunară brută/ salariul lunar brut/ indemnizaţia brută de care beneficiază personalul prevăzut la alin. (1) se majorează cu acelaşi procent de 10%, în măsură în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea în acelaşi condiţii.

(3) Nu intră sub incidenţa prevederilor alin. (1) şi alin (2) personalul prevăzut la art. 1 alin (5^5 – 5^10), alin. (6^1)-(6^2) şi alin (12), precum şi personalul precazut la art.I pct. 2 din Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr. 27/2015 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice şi pentru stabilirea unor măsuri bugetare."

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *