Externe

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose prim-ministru al României

Totodată, şeful statului roman a solicitat partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni. Criza prin care trece România dăunează grav economiei româneşti, imaginii României în lume şi de aceea trebuie terminată foarte repede, a subliniat Klaus Iohannis.

În ce priveşte şansele ca guvernul condus de Mihai Tudose să fie votat, el va fi susţinut de cei care au venit cu propunerea de premier, adică PSD şi ALDE.

În schimb, PNL a spus clar, prin vocea preşedintelui Ludovic Orban, că nu va vota niciun guvern controlat de PSD. La fel, USR a explicat că nu este de acord cu numirea lui Mihai Tudose, pentru că acesta a fost acuzat de plagiat şi a avut performanţă zero în guvernul Grindeanu, conform chiar evaluării PSD. În ce priveşte PMP, care a venit la consultările cu Klaus Iohannis cu o propunere, în persoana europarlamentarului Siegfried Mureșan, fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat pe premierul desemnat de PSD.

Mihai Tudose, avocat în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei 12 vicepreşedinţi ai PSD, este deputat din partea judeţului Brăila din anul 2000 şi în două rânduri – în total un an şi jumătate – a condus portofoliul economiei de la Bucureşti.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *