Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la 13 Decembrie 2017
Abonamente

Actualitate 30 Noiembrie 2017, ora 10:22

BOMBĂ!Kremlinul s-a supărat de Igor Dodon pe care îl suspectează de „lipsă de sinceritate”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ministerul rus al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguță, în legătură cu creșterea numărului de interdictii de a intra pe teritoriul Republici Moldova impuse pentru cetățenii ruși, se arată în declarația MAE rus, transmite paginaderusia.ro

„Lui Neguță i-a fost declarat un protest hotărâtor în legătură cu recenta creștere a restricțiilor nejustificate de intrarea în Republica Moldova pentru jurnaliștil, delegații oficiale, politologi, oficiali, ofiteri ai contingentului de menținere a păcii și simpli cetățeni ruși. Aceste acțiuni neprietenoase sunt contrare nu doar spiritului și literei Tratatului de prietenie și cooperare între Federația Rusă și Republica Moldova, dar și intereselor fundamentale ale țărilor și popoarelor noastre și, de asemenea, pun sub semnul întrebării sinceritatea declarațiilor oficialilor Republicii Moldova și asigurările privind disponibilitatea de a construi relații constructive cu Federația Rusă pe bază de parteneriat”, se arată în declarația Moscovei.

Desi nu se mentioneaza numele oficialilor din Republica Moldova ale caror declaratii ”privind disponibilitatea de a construi relații constructive” sunt puse la indoiala, este vorba cu siguranta despre presedintele prorus Igor Dodon, care in vizitele sale dese la Moscova a asigurat Kreminul ca Moldova doreste un ”parteneriat strategic” cu Rusia.Ministerul rus de Externe a înmânat ambasadorului Moldovei o notă de protest și a cerut măsuri imediate și eficiente pentru a preveni pe viitor astfel de incidente.

Reactia revoltata a MAE rus vine dupa ce, recent, autoritatile moldovene au intors din drum doi jurnaliști ruși care incercau sa intre in Moldova.

De asemenea, tot recent, grănicerii moldoveni nu au permis intrarea în țară a unei delegații ruse care sosea la un forum economic de cooperare „Moscova-Bălți-Moldova“, finanțat de Rusia. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul