CSI / Rusia

Kremlinul vrea să interzică ştirile negative despre criză şi proteste: ”Să te uiţi la TV pe stomacul gol nu este atât de interesant”

Dar guvernul a găsit o soluţie: interzicerea ştirilor financiare despre criză, precum reflectarea creşterii numărului de proteste din Rusia.

Sondajele de opinie arată că „euforia Crimeei dispare încet”, scrie „Nezavisimaia Gazeta”. Numărul persoanelor care se îndoiesc că a meritat implicarea în această aventură a crescut, iar numărul susţinătorilor regimului de la Donbas este în scădere.

Pe scurt toate eforturile maşinii de propagandă de anul trecut tind să fie anulate. Potrivit experţilor, sondajul surprinde o tendinţa descendenţa clară în ceea ce priveşte euforia la ruşi care a apărut după anexarea Crimeei. Oamenii au experimentat creşterea preţurilor şi leagă acest lucru cu situaţia din Ucraina şi anexarea Crimeei.

„Ruşii, care mergeau înainte în Crimeea, în vacanţă, acum spun: preţurile au crescut, serviciile nu s-au îmbunătăţit. Nu este clar care este avantajul pentru noi după preluarea Crimeei, pentru că şi înainte mergeam acolo cu paşaportul rusesc şi plăteam cu ruble ruseşti”, – spune politologul Konstantin Kalachev.

Este logic că în acest context protestele au început să crească că şi rată de schimb valutar. În regiunile Rusiei au început tulburări împotriva declinul nivelului de trăi, scrie „Novie Izvestia”.

Criza în viitorul apropiat nu se va termină, dar oamenii deja simt cu adevărat impactul. Locuitorii din oraşe precum Volzhsky şi Kalach-pe-Don (Volgograd), Blagoveshchensk, Chiţa şi Birobidzhan au cerut că Centrul să schimbe politică internă: autorităţile trebuie nu doar să promită sprijin, dar chiar să-l ofere.

Cu toate acestea, după cum a afirmat fostul deputat al Dumei de Stat şi activist pentru drepturile omului Valery Borshchev, asistenţă financiară pentru regiuni puţin probabil că va veni: autorităţile centrale vor putea „ajută” doar cu metodele preferate: restricţii şi cenzură.

„Potrivit informaţiilor mele, se pregăteşte o interdicţie cu privire la difuzarea de informaţii cu privire la creşterile de preţuri: pentru că publicul să nu se panicheze. De asemenea, autorităţile intenţionează să interzică mass-mediei să transmită şi ştirile despre acţiuni de protest. Pentru că unele regiuni să nu se inspire de la alte.. „- a spus Borshchev?

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *