Moldova

La Bălţi au demarat Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord

Agenda evenimentului, găzduit de Universitatea de Stat “A.Russo”, include o întrunire cu tema “Tradiţie şi inovare în cercetarea ştiinţifică”, dedicată Anului “Profesorul Nicolae Filip”, precum şi o conferinţă axată pe problemele guvernării regionale. De asemenea, a fost organizată şi conferinţa cu participare internaţională “Ştiinţa în nordul R. Moldova”, dedicată împlinirii a 70 de ani de la constituirea instituţiilor de cercetare ştiinţifică din ţară, 55 de ani de la fondarea Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) şi zece ani de la întemeierea Filialei Bălţi a AŞM.

Programul Zilelor Regiunii prevede mai multe activităţi ce vor avea loc pînă pe data de 22 octombrie, în diferite localități din nordul ţării.

“Putem vorbi deja despre Zilele Regiunii Nord ca despre o platformă de dialog ce devine tradiţională şi pe care o putem propune ca model altor regiuni din R. Moldova”, a afirmat Ion Leucă, preşedintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord.

“Îmi exprim convingerea că şi în cadrul ediţiei din acest an a Zilelor Regiunii Nord vor fi puse bazele unor parteneriate internaţionale şi proiecte concrete pe viitor”, a menţionat la rîndul său directorul ADR Nord, Ion Bodrug. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *