Astăzi 18 Octombrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 19:35
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 15:11    Din editia print

ȘTIREA ZILEI pentru fanii lui Dodon / La capitolul bunăstarea cetățenilor săi Rusia începe să fie depășită și de Mongolia

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Rusia nu poate depăși decalajul față de țările occidentale cele mai dezvoltate după cei mai importanți indicatori ai bunăstării cetățenilor, sunt concluziile experților de la Boston Consulting Group (BCG), care au prezenta raportul lor anual, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG).

Federația Rusă se află nu numai în urma țărilor europene dezvoltate, ci și a multora dintre vecinii săi asiatici, cum ar fi India, China, Vietnam și chiar Mongolia.

Nivelul bunăstării economice a cetățenilor din diferite țări este evaluat de experții BCG pe baza propriului indice SEDA (Sustainable Economic Development Assessment – evaluarea dezvoltării economice durabile), care ia în considerare zece indicatori: educația, ocuparea forței de muncă, sănătate, venituri, stabilitatea economică, mediul, participarea civică, infrastructura, eficiența administrației publice, egalitatea veniturilor.Analiza acestor date permite evaluarea dinamicii relative a bunăstării cetățenilor in 162 de țări ale lumii, declară BCG. Indicele permite măsurarea bunăstarii fiecărei țări atât din punct de vedere static, cât și dinamic.

Rezultatele au fost împărțite în patru mari categorii: „înalt și în creștere”, „scăzut și în creștere”, „înalt și în scădere”, „scăzut și în scădere”.

„Poziția cea mai avantajoasă pe această hartă este a țărilor care se află în primul grup. Ele nu numai că au atins un nivel înalt de bunăstare a cetățenilor, dar continuă să facă progrese suplimentare în această direcție. Cele mai defavorizate ar trebui să fie considerate statele din ultimul grup, al patrulea: starea actuală și dinamica de dezvoltare sunt mai slabe decât în ​​majoritatea celorlalte țări. Ele au rămas în urmă și decalajul continuă să crească”, explică experții.

Rusia intră în a treia categorie. Dupa nivelul bunăstării actuale, țara se află în urma principalelor state dezvoltate, iar în funcție de dinamica dezvoltării – este depasita și de multe țări asiatice, este concluzia expertilor citati de NG. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md