Eveniment

La ULIM a fost deschis Centrul de Informare al Uniunii Europene

Evenimentul s-a produs în cadrul vizitei oficiale întreprinse la ULIM de către Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău. 

Excelenţa Sa a avut o întrevedere cu Andrei Galben, rectorul ULIM, în cadrul căreia s-a discutat despre relaţiile de colaborare dintre Reprezentanţa UE la Chişinău şi ULIM. Ideea inaugurării Centrului de Informare al Uniunii Europene la ULIM s-a aflat de mult în centrul atenţiei celor doi parteneri. „Sunt foarte mișcat că Excelența Sa, Dirk Schuebel, a dat consimțământul pentru inaugurarea Centrului Informațional al UE la ULIM. Pentru noi, fondarea acestui centru este o mare onoare. Sperăm că prin această acțiune vom putea sorbi din cupa cunoștințelor, vom afla mai multe despre conținutul și prezența UE, astfel, încât vom fi capabili să contribuim la crearea unei lumi mai bune pentru contemporanii și urmașii noștri”, a declarat Andrei Galben, rectorul Universității Libere Internaţionale, cu ocazia deschiderii centrului.

La rândul său, Dirk Schuebel s-a arătat foarte mulțumit și nu a uitat să specifice că ULIM a devenit pentru el ca a doua casă.

„Vom lansa cu mare plăcere Centrul de Informare UE aici la ULIM, una dintre cele mai vestite universități din R. Moldova. Cu atât mai mult, cred că am ales cel mai potrivit moment, deoarece, ne aflăm în mijlocul evenimentelor dedicate zilei Europei în R. Moldova”, a menționat Dirk Schuebel.

Vizita a continuat cu prezentarea unei prelegeri publice ţinută de înaltul oficial european în faţa studenţilor şi profesorilor de la această instituţie. Tema prelegerii a fost „Relaţiile Moldova – Uniunea Europeană”. În discursul său, Şeful Delegaţiei UE s-a referit la dificultăţile cu care se confruntă guvernarea ţării în acest moment, precum şi la alte chestiuni majore, cum sunt reglementarea relaţiilor cu regiunea transnistreană, reforma justiţiei, combaterea corupţiei în structurile de forţă, liberalizarea regimului de vize cu UE ş.a.

În final, oaspetele onorific şi-a exprimat încrederea că, în mai puţin de zece ani, R. Moldova va avea un viitor european.

La aceasta va contribui şi Centrul de Informare al Uniunii Europene, deschis la ULIM. În Republica Moldova există în prezent opt asemenea centre (CIUE) – la Bălți, Soroca, Chișinău, Ungheni, Cahul și Comrat. Scopul lor este să ofere cetățeniilor cât mai multă informaţie despre Uniunea Europeană şi să asigure accesul liber la materialele și literatura despre UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *