Sănătate

Lasagna cu dovlecei şi vinete

Lasagna cu dovlecei şi vinete este o mâncare deosebit de gustoasă, cu ajutorul căreia îţi vei improsiona cu siguranţă familia şi prietenii. Dovleceii şi vinetele sunt legume de sezon extrem de sănătoase şi uşoare, iar conţinutul lor redus de calorii te ajută să îţi menţii silueta.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepară lasagna cu dovlecei şi vinete:

– 250 grame foi de lasagna
– 3 linguri de ulei
– 3 dovlecei de mărime medie
– o ceapă medie
– 2 vinete de mărime medie
– 4-5 roşii proaspete
– sare şi piper după gust
– busuioc
– 200 grame de mozarella sau caşcaval
– 30 grame de unt
– 30 grame de făină
– 400 ml de lapte

Mod de preparare:

Pentru început se prepară sosul bechamel. Laptele se fierbe şi apoi se ia de pe foc. Untul se topeşte într-o tigaie şi treptat se adaugă făină, amestecând încontinuu cu un tel până ce se omogenizează. Se lasă totul la foc mic, se toarnă laptele treptat şi se amestecă încontinuu până ce obţii un sos gros. Se da apoi deoparte şi se acoperă cu folie alimentară.

Se taie ceapă mărunt şi se căleşte la foc mic. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie în cuburi şi se adaugă peste ceapă. Dovleceii şi vinetele se spală bine şi se taie cuburi, iar apoi se adaugă peste roşii şi ceapă. Se lasă totul să fiarbă câteva minute, până ce scade excesul de lichid. Se asezonează sosul cu sare, piper şi busuioc.

Se unge o tavă pentru cuptor cu puţin ulei sau unt, se întinde un strat de sos bechamel şi se aşează apoi foile de lasagna. Deasupra se pune sosul din legume şi se răzuieşte mozzarella sau caşcaval. Se continuie asamblarea în această ordine şi se termină cu o foaie de lasagna acoperită cu sos bechamel. Se da la cuptor în jur de 30 de minute şi se porţionează după ce s-a răcit.

Poftă bună!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *