Actualitate

Leancă: Drumurile de calitate înseamnă siguranţă în trafic, fiecare este aşteptat de cineva acasă

„Acum cinci ani, toţi drumarii invocau lipsa de finanţare ca fiind principalul motiv al drumurilor rele. În anul 2014, pentru reabilitarea drumurilor au fost alocate peste 1,3 miliarde de lei prin Fondul Rutier şi au fost atrase resurse externe de la partenerii de dezvoltare”, a subliniat Premierul.

Iurie Leancă a remarcat îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate de companiile naţionale, dar şi măsurile luate de Executiv pentru pregătirea specialiştilor în domeniul proiectării şi a construcţiei drumurilor. „Licitaţia pentru lucrările de reabilitare a drumului Hânceşti-Cimişlia a fost câştigată de două companii locale. Este o confirmare a îmbunătăţirii capacităţilor tehnice şi profesionale ale companiilor din Moldova. Totodată, anul curent, la trei şcoli profesionale au fost introduse specialităţi care vor pregăti drumari”.

Premierul i-a îndemnat pe drumarii şi automobiliştii să participe la modernizarea ţării prin aplicarea de tehnologii, standarde şi atitudini europene.

„Modernizarea Moldovei poate fi făcută de toţi noi, cetăţenii acestui stat! Vă îndemn să o facem împreună, ca să avem o ţară cu oameni care privesc cu încredere în viitor”, a spus Iurie Leancă.

În gestiunea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor se află mai bine de nouă mii de kilometri de drumuri, dintre care aproape şase mii sunt locale. Guvernul a majorat suma alocată pentru reabilitarea drumurilor de la 241 milioane de lei în 2009, până la 1,3 miliarde în 2014. În acest an, mai bine de 340 milioane de lei au fost alocați pentru repararea drumurile intravilane, a căilor de acces spre școlile, grădinițele, instituțiile medicale și primăriile din peste 700 de localități.

Ziua profesională a automobiliştilor şi drumarilor este organizată anual în ultima duminică a lunii octombrie.

Sursa: politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *