Astăzi 24 Noiembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:28
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 6 Octombrie 2016, ora 09:00

Leancă: Eu am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi

Marime Font

- Domnule Leancă, cum comentați faptul că sondajele apărute vă dă în continuare pe un loc slab în clasamentul candidaților la Președinție?

Nu cred în sondajele făcute de institutele de până acum. Ele au mai avut erori. Nu ar fi prima lor greșeală. Pot să vă spun că sunt pe un trend ascendent, ceea ce contează la acest moment. Sunt singurul candidat al dreptei care crește constant. Maia și Năstase scad. Asta este și din vina lor pentru că au creat o piesă de teatru după un scenariu prost scris. Maia a căzut în plasa lui Năstase, iar azi ei nu pot lua o decizie. Sunt sigur că vor participa amândoi la alegeri. Cetățenii vor observa atunci că au fost păcăliți.
Lupu nu are nicio șansă în turul 2. Cetățenii știu acest lucru. Sunt sigur că vor fi foarte mulți din PDM care îmi vor da votul, pentru că nu își doresc ca Dodon să ajungă Președintele Moldovei.

- Cetățenii vă reproșează că nu îl atacați pe Lupu, de ce nu îl atacați și vă axați pe atacurile la Dodon?

Dodon este raul cel mare pentru Moldova. El poate duce țara într-o criză. Dodon vrea o întoarcere în timp, vrea să arunce la gunoi realizările poporului. Vrea să renunțăm la Acordul de Asociere, ceea ce înseamnă practic că Moldova va fi lăsată fără resursele UE, înseamnă renunțarea la regimul fără de vize. Iată de ce îl atac pe Dodon. În loc să mergem spre dezvoltarea țării, spre un trai mai bun pentru cetățeni, socialistul de caviar vrea să ne bage într-o criză majoră.Lupu nu este un concurent real si direct pentru mine, el vine cu un mesaj care nu cred ca este credibil pentru populatie, daca avem in vedere trecutul sau, cel al omului care vrea sa conduca tara in UE. Eu in toata activitatea mea am demonstrat ca asta chiar fac, nu am venit cu aceasta tema acum, in campania electorala. Pe mine m-a surprins realmente tema aleasa de el pentru campanie, cred ca si pe cetateni.

Eu mi-aș fi dorit ca pe dreapta sa fie mai multa unitate si sa ne unim cumva toti impotriva celui care realmente vrea sa scoata tara de pe traseul european, Igor Dodon. Din pacate nu s-a putut, avem multi candidati de forma, iar asta poate duce la o catastrofa in alegeri.

- Deci dumneavoastră chiar credeți că veți ajunge în turul 2?

Da. Voi ajunge în turul 2. Sunt singurul candidat al dreptei care am dovedit că fac lucruri concrete. Oamenii spun că am fost cel mai bun Prim-Ministru. Am avut realizări pe care oamenii le-au văzut, au simțit efectele. Am adus bani pentru Moldova. Am renovat 800 de grădinițe. Am început gazoductul. Am mărit pensiile și salariile, am semnat Acordul de Asociere.Am obținut regimul fără de vize. Toate acestea au contat pentru oameni. De aceea, știu că ei vor alege un om al faptelor, care a demonstrat. Oamenii sunt foarte deștepți. Ei analizează candidații și aleg după propria analiză, indiferent de ce spune presa. Moldovenii știu că am experiența necesară, pentru a-i reprezenta cel mai bine. Cariera de diplomat contează foarte mult. Moldovenii vor un Președinte cu care să se mândrească, pentru că Președintele îi reprezintă peste hotare. Eu pot fi acel Președinte cu care moldovenii să se mândrească.

- Dumneavoastră aveți o imagine bună în Vest, vă cunoașteți cu Merkel, dar cu Estul cum rămâne?

Avem nevoie de relații bune cu Estul. Cu Ucraina, cu Rusia.

Eu am negociat cu Putin, cu Medvedev. Am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi. Eu vreau să avem o relație comercială bună cu Rusia. Ei au nevoie de produsele noastre, noi avem nevoie de piața lor. Pot să îmbunătățesc relațiile cu Kremlinul, dar în același timp, Moldova să rămână pe drumul spre Vest, spre bunăstare și prosperitate.

Sursa: Timpul.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md