Actualitate

Liderul separatist: Niciun militar rus nu va părăsi regiunea transnistreană

„Politicienii moldoveni în mod tradițional, în fiecare an, declară dorința lor de a expulza prezența rusă de aici, atât prin decizia Curții Constituționale, precum și recenta decizie a Parlamentului Republicii Moldova. Acest lucru este îngrijorător și conduce cel puțin la escaladarea conflictului. Înlocuirea pacificatorilor ruşi şi eliminarea prezenței ruse este calea spre război. Acest lucru este inacceptabil. Putem compara unii politicieni moldoveni cu jonglerii de foc în butoiul cu pulbere. O ocupație foarte periculoasă. Prin urmare, în mod tradițional facem apel la negociere și la evitarea acțiunilor unilaterale împotriva Transnistriei”, a declarat Krasnoselski.

Acesta a subliniat că în aceste condiții și cu astfel de soluții din partea autorităților moldoveneşti, nu poate fi vorba despre niciun fel de apropiere. „Avem căi total diferite: cineva la vest și cineva la est, în Rusia”, a subliniat Vadim Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a precizat că timp de 25 de ani misiunea de pacificatori şi-a demonstrat eficienţa: niciun cetățean nu a fost ucis în luptă. „Datorită prezenţei pacificatorilor ruşi pe teritoriul regiunii transnistrene domnește pacea care trebuie să fie apărată”, a mai spus Vadim Krasnoselski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *