Actualitate

Liderul separatist Vadim Krasnoselski insistă pe divorţul de Republica Moldova şi mariajul cu Rusia

Mesajul categoric al Tiraspolului a fost anunţat de către liderul secesionist Vadim Krasnoselski, în cadrul unei conferinţe anuale. De fapt, Krasnoselski a preluat teza divorţului civilizat între Chişinău şi Tiraspol, promovată de către predecesorul său, Evgheni Şevciuk.

Capul secesioniştilor susţine că Tiraspolul şi Chişinăul pot prieteni, dar nicidecum nu se pot reîntregi. Krasnoselski vede viitorul regiunii transnistrene doar alături de Rusia.

În timpul conferinţei, Krasnoselski a recunoscut deschis ceea ce la Chişinău nu este o noutate. Şi nu doar la Chişinău. Moscova susţine direct regimul separatist de la Tiraspol, inclusiv militar.

Cel mai proaspăt argument al celor spuse de către Krasnoselski este noul exerciţiu militar ilegal al Grupului Operativ al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană. De această dată, armata rusă de ocupaţie îşi consolidează capacităţile pentru distrugerea tehnicii blindate şi a pieselor de artilerie şi foc ale inamicului, cu lansatoare de grenade şi mitraliere de calibru mare. Expertul în securitate de la IDIS Viitorul, Rosian Vasiloi, spune că exerciţiile se desfăşoară la un poligon modernizat de către Federaţia Rusă. 

Autor: tvrmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *