Actualitate

Locuitorii din Vulcăneşti care au suferit în urma ploilor din septembrie vor primi 200 de mii de lei

„La 28 septembrie am convocat şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale a UTA Gagauz-Yeri şi am examinat toate actele ce confirmă prejudiciile sinistraţilor din Vulcăneşti. Atunci am depistat nereguli în întocmirea unor documente, care au fost întoarse autorităţilor locale pentru a fi perfectate corect. Însă până atunci oamenii se adresează după ajutor şi de aceea am decis să alocăm din fondul de rezervă al Comitetului executiv 200 mii de lei pentru susţinerea persoanelor fizice, după care vor urma şi alte sume”, a menţionat prim-viceguvernatorul autonomiei, Vadim Ceban, citat de gagauzinfo.md.

Ploi abundente, însoţite de grindină, au căzut la Vulcăneşti în seara zilei de 22 septembrie, iar ca urmare câteva râulețe din localitate au ieşti din matcă şi au inundat gospodăriile mai multor orăşeni.

Potrivit primarului de Vulcăneşti, Victor Petrioglu, în urma ploilor torenţiale a avut de suferit un sector al oraşului, unde au fost inundate case şi grădini, s-au pierdut mai multe animale domestice, iar drumurile au fost înnămolite. În total, au avut de suferit 72 de gospodării, una dintre care nu mai poate fi restabilită.

Localnicii au început să aducă în ordine zona, însă au afirmat că au nevoie de ajutorul autorităţilor regionale şi centrale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *