Sport

Lovitura de graţie primită de Becali: Gigi, la un pas să piardă tot ce are! S-a cerut intervenţia de URGENŢĂ a autorităţilor

Acestea sunt principalele acuzaţii pe care colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua Bucureşti, le aduce în afacerea mărcii Steaua, după două procese câştigate definitiv şi un al treilea care miercuri şi-a derulat un nou termen. CSA Steaua solicită la Tribunalul Bucureşti ca Gigi Becali să elimine din titulatura SC FC SB SA numele „Steaua“, ceea ce a provocat miercuri o criză de nervi a latifundiarului pe scările tribunalului. Cu sentinţele definitive în mână, colonelul Talpan cere excluderea urgentă a echipei lui Becali din Liga 1 şi explicaţii de la Burleanu pentru că a permis acestei grupări să participe în cupele europene sub titulatura „Steaua“.

„Gigi Becali n-a avansat niciodată nicio ofertă pentru utilizarea mărcii. Vrea s-o folosească gratis“

Acuzat de Becali că ar avea în spate între cinci şi şapte generali şi că ar fi manevrat de Gabriel Oprea, colonelul Talpan a afirmat, pentru ProSport, că în spatele acestor diversiuni se ascunde dorinţa bogătaşului de a exploata gratuit un bun care nu-i aparţine. „Azi a fost un nou termen de judecată în dosarul în care am solicitat SC FC SB SA să nu mai folosească numele Steaua şi să-şi schimbe denumirea la Registrul Comerţului. SC FC SB SA foloseşte denumirea Steaua cu valoare de marcă încălcându-se astfel dreptul la marcă, conform legii. Gigi Becali a înregistrat numele la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului fără acordul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi cu rea-credinţă. Am arătat toate acestea în prezentul dosar. Am câştigat pentru CSA Steaua două procese în care instanţele au constatat reaua credinţă a lui Gigi Becali şi buna credinţă a CSA Steaua“, a comentat Florin Talpan pentru ProSport.

Deranjat de acuzaţiile lui Gigi Becali, colonelul care apără în instanţă interesele clubului Armatei a subliniat că, în realitate, latifundiarul n-a făcut până acum vreo ofertă către CSA după ce a pierdut în instanţă, prin sentinţă definitivă, marca Steaua: „Gigi Becali pretinde că aduce beneficii statului român, însă nu a avansat niciodată o ofertă pentru utilizarea mărcii. El vrea să o folosească gratis. Am propus încă din februarie 2015 să plătească 10% din toate veniturile pe care le obţine până când se termină evaluarea, iar dânsul a refuzat. Sunt convins că preţul stabilit de evaluator va fi mult mai mare atunci când evaluarea va fi finalizată.

Gigi Becali se laudă că plăteşte taxe la stat, însă ce legătură au taxele şi impozitele cu Steaua? Să schimbe numele clubului său şi tot taxele acelea le va datora! Gigi Becali nu face niciun bine CSA Steaua. Din contră, vine în instanţă să conteste orice drept al CSA Steaua“.

„SC FC SB SA a ales acelaşi nume cu cel al CSA Steaua pentru a beneficia în mod nejustificat de renumele acesteia“

Lucrurile sunt clare, consideră Florin Talpan: Gigi Becali se foloseşte de numele Steaua, care nu-i aparţine, pentru a obţine importante beneficii financiare, în primul rând. „SC FC SB SA a fost şi este de rea-credinţă, încercând să-şi apropie notorietatea numelui Steaua Bucureşti şi beneficiile acestuia – faimă, renume, palmares – şi nu vrea să respecte hotărârile pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Raţiunea pentru care SC FC SB SA a ales acelaşi nume cu cel al CSA Steaua a fost de a beneficia în mod nejustificat de renumele acesteia. Palmaresul echipei de fotbal aparţine în exclusivitate CSA Steaua, conform legii, şi face parte din patrimoniul acesteia.“

„Nu înţeleg de ce FRF a permis unei echipe nou-înfiinţate, precum SC FC SB SA, să joace în prima ligă, fapt total ilegal“

Cel mai important efect al deciziilor luate de instanţe este acela că echipa lui Gigi Becali, lipsită de acoperirea mărcii Steaua, nu mai poate juca sub acest nume. Ceea ce atrage, automat, dispariţia din Liga 1 şi cupele europene. Florin Talpan spune însă că aici apare o problemă cu federaţia, forul care ar trebui să aplice sentinţele: „Nu înţeleg de ce FRF şi comisiile care-şi desfăşoară activitatea în cadrul acestei instituţii, şi în special Comisia de Licenţiere, au permis unei nou-înfiinţate cum e SC FC SB SA să joace în prima ligă, fapt total ilegal, aşa cum specifică inclusiv regulamentele federaţiei, cum că o echipă nou-creată trebuie să-şi înceapă activitatea din ligile inferioare. Conform regulamentelor FIFA, FRF şi LPF, nu avea dreptul să afilieze SC FC SB SA în prima ligă. Domnul preşedinte Burleanu trebuie să dispună de urgenţă măsuri şi să retrogradeze echipa domnului Becali“.

FRF a fost notificată de acum şapte luni, dar a „uitat“ să răspundă! În schimb, a permis echipei lui Becali să joace în cupele europene sub titulatura „Steaua“

Întrebat e ProSport dacă a încercat să ia legătura cu FRF pentru a obţine o explicaţie pentru faptul că gruparea lui Becali continuă să funcţioneze sub titulatura Steaua, Talpan a răspuns că federaţia ştie de peste o jumătate de an de această ilegalitate! „Am făcut o adresă către domnul Burleanu încă din 30 iunie 2015. FRF nu a răspuns nici în momentul de faţă. Dar voi solicita la FIFA şi la UEFA să dispună măsurile care se cuvin. Nu înţeleg de ce domnul Burleanu a ezitat să răspundă în termenul legal la o adresă venită din partea unei instituţii publice. Au trecut şapte luni. Nu ne-a răspuns la notificări şi nu a dispus măsuri. Nu ne-a comunicat modalitatea prin care SC FC SB SA a participat la extragerea UEFA pentru preliminariile Ligii Campionilor cu numele Steaua Bucureşti şi folosind marca CSA Steaua Bucureşti înregistrată la OSIM cu numărul 130904“, a acuzat Florin Talpan.

La sfârşitul lui 2014, CSA Steaua Bucureşti a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sentinţă definitivă care stabilea că marca Steaua aparţine clubului Armatei şi nu grupării lui Gigi Becali.

 prosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *