Internațional

Luare de OSTATICI în nordul Franţei, lângă frontiera cu Belgia

Luarea de ostatici din oraşul francez Roubaix nu are legătură cu atacurile teroriste de la Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei, confirmând că este o tentativă de jaf, relatează Le Figaro.

"Potrivit concluziilor preliminare, nu este vorba de un act terorist, ci de o tentativă de jaf", a declarat un oficial din cadrul poliţiei locale.

Un alt oficial a declarat că nicio persoană nu a fost rănită.

"Autorii au încercat să efectueze o spargere, apoi au luat ostatici", a comunicat Primăria locală. Conform unor surse, luarea de ostatici are loc la o bancă. Alte surse susţin că este vizată o staţie de alimentare cu carburanţi.

Mai multe persoane, inclusiv copii, au fost luate ostatice într-o clădire din nordul Franţei, la frontiera cu Belgia, anunţă Reuters, citată de Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, indivizi înarmaţi au luat mai mulţi ostatici într-o clădire din orăşelul francez Roubaix, situat la frontiera cu Belgia. Printre prizonieri se află şi un director de bancă.

Focuri de armă automată s-au auzit în zonă, relatează La Voix du Nord, precizând că mai multe persoane ar fi fost rănite.

Un important dispozitiv de securitate a fost creat, iar forţele speciale ar fi lansat deja asaltul asupra clădirii.

Persoane care au intenţionat să comită un jaf, în nordul Franţei, sunt ascunse într-o locuinţă şi au luat ostatici un director de bancă şi familia acestuia. Doi ostatici au reuşit să fugă din clădirea ocupată de indivizi înarmaţi, în oraşul francez Roubaix, alte două persoane fiind sechestrate în continuare, anunţă ziarul Le Figaro.

Sper miezul nopții unul dintre atacatori a fost ucis în schimbul de focuri cu forţele de ordine franceze. Operaţiunea de eliberare a ostaticilor s-a încheiat cu succes, niciunul dintre ei nefiind rănit.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *