Actualitate

Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat la o zi după atacarea observatorilor OSCE

Armata ucraineană a anunțat că un soldat a fost ucis în ultimele lupte, în timp ce separatiștii au acuzat armata că a efectuat zeci de atacuri.

O patrulă a Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost atacată cu focuri de armă în regiunea Donețk vineri, dar nimeni nu a fost rănit. Incidentul a fost condamnat de șeful misiunii, Ertugrul Apakan.

O dronă a fost de asemenea doborîtă la Horlivka, sub controlul rebelilor, a declarat Apakan.

"Condamn cu fermitate violența împotriva oamenilor și a bunurilor noastre, care servesc pentru a furniza informații obiective și imparțiale cu privire la situația din Ucraina", a afirmat Apakan, fără a face acuzații concrete contra niciuneia din părțile în lupte.

"Astfel de atacuri asupra misiunii civile, neînarmate de observatori sînt complet inacceptabile", a declarat ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier. Germania deține în prezent președinția prin rotație a OSCE, amintește DPA.

O încetare a focului este în vigoare în regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde este situat Donețk, dar circulă frecvent informații că este încălcată.

Confruntat cu adîncirea crizei în Ucraina, președintele Petro Poroșenko a cerut o mai mare asistență externă și l-a numit consilier al său pe fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

Potrivit politicianului și expertului rus în apărare Vladimir Komoedov, alegerea lui Rasmussen de către Poroșenko nu ar conduce la o îmbunătățire a legăturilor cu Moscova.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *