Actualitate

Macron îşi continuă TURNEUL european în Bulgaria

Ceremonia de primire a preşedintelui Franţei şi a soţiei sale Brigitte a avut loc la ora locală 10.00 (10.00, ora României).

Emmanuel Macron se află la finalul turneului său de trei zile în Europa Centrală şi de Est. Discuţiile de vineri se vor concentra asupra afacerilor, investiţiilor şi zonei Schengen la care Bulgaria doreşte să adere.

Subiectele agendei Uniunii Europene, perspectiva europeană a ţărilor din Balcanii de Vest, securitatea frontierelor externe ale UE, precum şi chestiuni legate de cooperarea bilaterală dintre Bulgaria şi Franţa, se vor număra printre cele mai importante momente ale vizitei preşedintelui francez în Bulgaria.

Totodată, Bulgaria şi-a anunţat intenţia să se alăture Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cu sediul la Paris, un organism internaţional care doreşte să promoveze politici pentru creştere economică şi bunăstare socială.

Miercuri, Emmanuel Macron s-a întâlnit în Austria cu lideri din Cehia şi Slovacia, iar joi s-a aflat în România. Preşedintele francez a militat pentru modificarea reglementărilor europene privind angajaţii detaşaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *